Lliçons feministes amb Gemma Lienas
Una classe magistral sobre la fragilitat dels drets de les dones ha estat la sessió del club de lectura de 50a50 amb l’escriptora i diputada del Parlament de Catalunya pel PSC Gemma Lienas, autora de “Drets fràgils”.
“Si hagués d’escriure aquest llibre ara, segurament seria més dura i enlloc de ‘Drets fràgils’ parlaria de ‘Drets que estem perdent’”, ha assegurat l’autora en referència al pas enrere que ha sofert la igualtat durant la pandèmia.
Gemma Lienas és llicenciada en Filosofia i Lletres, escriptora i conferenciant. Ha treballat sempre pels drets de les dones. Com a escriptora té més de 90 títols publicats. Ha estat professora i directora d’edicions en diverses editorials i és col·laboradora en diferents mitjans de comunicació, en premsa, ràdio i televisió. En política, va ser diputada del Parlament de Catalunya per Catalunya Sí Que Es Pot de 2015 a 2017 i en les recents eleccions ha estat elegida diputada pel PSC.
En la sessió del club de lectura, l’escriptora ha compartit amb generositat la seva saviesa i experiència en la defensa dels drets de les dones.
“Drets fràgils” és l’autobiografia d’una generació de dones. Des de la mirada d’una nena que va néixer a principis dels cinquanta, que va ser dona jove a la Transició i primers anys de la democràcia, i més en l’època d’atacs organitzats contra el feminisme, l’obra evoca la història d’una generació de dones que van lluitar perquè la igualtat entre dones i homes fos legal i real. I pretén ser memòria per a les joves, perquè no oblidin que els drets conquerits per les dones són fràgils i es poden perdre en qualsevol moment.
En la seva opinió, “les lleis han canviat, però la mentalitat de les persones encara no ha evolucionat i estem molt lluny d’aconseguir-ho, i en la quarta onada del feminisme existeix el perill de què el moviment es frivolitzi, tal com està passant”.
Lienas també ha alertat sobre com s’està intentant esborrar les dones a través de les diverses trampes del patriarcat, com la voluntat de confondre gènere i sexe biològic.
Pots visionar aquesta interessant sessió del club de lectura de 50a50 amb Gemma Lienas aquí.