Termòmetre Violeta: “La igualtat no és negociable, és llei”
Nova campanya per mesurar la Igualtat als consells d’administració i de direcció d’organitzacions de Catalunya
L’Associació de dones 50a50 llança la campanya Termòmetre Violeta: “La igualtat no és negociable, és llei”.
Context actual
Davant el darrer comunicat del Fòrum Mundial d’Economia situant en 136 els anys per integrar la Igualtat dins les organitzacions al món, no ens podem quedar aturades i resignar-nos. Les dades d’informes de l’ONU Dones mostren un augment de les desigualtats com a conseqüència de les diferents bretxes, de gènere, de participació de les dones als espais de decisió, salaris, pensions, digital… Els fronts oberts són molts i calen accions valentes, àgils, intel·ligents i en xarxa.
Reaccionem. Activem-nos!
Des de l’Associació 50a50 no volem esperar i reaccionem amb una nova campanya: “El Termòmetre Violeta: la igualtat no és negociable, és llei”. Amb aquesta acció mesurarem el percentatge de participació de dones als consells d’administració de les organitzacions, per tal de crear la radiografia de la igualtat. Començarem pel sector de l’alimentació, amb un estudi pilot que inclourà 50 organitzacions.
Visió 50a50
“Amb la incorporació del talent femení les organitzacions guanyen”
Segons les dades de la Comissió Europea, les millores en matèria d’igualtat de gènere a la UE generarien fins a 10,5 milions d’ocupacions addicionals fins a 2050. La taxa d’ocupació augmentaria gairebé el 80% i el producte interior brut (PIB) per càpita de la UE podria créixer gairebé un 10% més fins a 2050.
Des de l’Associació 50a50 volem conscienciar i apoderar les organitzacions perquè se sumin al moviment de canvi global per aconseguir la igualtat real entre dones i homes, el 50a50, el lideratge compartit. Estem obertes a col·laborar amb aquelles empreses que necessitin informació, formació i estratègies per convertir-se en organitzacions violetes compromeses amb la igualtat i el talent femení. Llançarem els resultats del primer estudi del “Termòmetre Violeta” en breu. la igualtat. Bones pràctiques.